Det er lettere enn du tror

  • 30.08.2016 - 16:01

Så lite skal til, og når man minst forventer det skjer det utenkelige. Kvelden ble en berg og dalbane av følelser. Det er ikke ofte man opplever en så enorm stemningsforskjell, det skal lite til når uhellet først er ute. Vi følte oss begge litt hjelpesløse, men vi lot ikke kvelden bli ødelagt. Den verste tanken var hvordan og når får jeg vite om hun kommer seg trygt hjem?


I helgen opplevde jeg for første gang å se noen bli frastjålet mobilen sin rett foran øynene. Det er konsekvensene av å være for godtroende. Jeg har aldri forstått hvor mye en mobil faktisk betyr for oss.

Jeg og venninen mi skulle møte en gjeng på Bushwick lørdag kveld. Først skulle vi på Deli. Klokken er rundt 23 og vi bestemte oss for å sette oss på benken utenfor, da vi skulle vente på de andre. Det var ganske mange ute på denne tiden, noen spiste mat, noen hang alene, andre stirret ut i gatene og noen sto i vennegjengene sine. Plutselig kommer det 3 mørke menn å spør oss om vi hadde drukket i kveld, og hvor vi skulle. Han ene gir en klem og setter seg ned ved siden av vennina mi,  mens de to andre håndhilser på meg. De sier ikke mye og står egentlig bare der. Han sitter kanskje i 30 sekunder før de forteller at de må videre. Etter det skulle vennina mi sjekke mobilen sin for å se om de andre hadde svart. Vi finner fort ut at mobilen er ingen sted å finne. Hun hadde mobilen for 1min siden, da vi var inne på Deli. Så enkelt er det å bli frastjålet, det tar bare et par sekunder. Denne mannen hadde da klart å ta mobilen rett ut av lomma når han ga henne en klem. Mobilen hennes var nesten full ladet og jeg kom rett til svarer når jeg prøvde å ringe. På en måte tror jeg disse mennene hadde observert oss ganske lenge og visste nok at hun hadde lagt mobilen sin i jakkelomma.  Vi var ikke veldig beruset, og vi holder alltid rundt veskene våre når vi er ute blant mange mennesker, men enkelte tyver er utrolig slue..

Du aner ikke hvor irritert jeg blir på sånne folk. Når man jobber så hardt for å tjene inn de pengene, for å kunne kjøpe seg noe man lenge, trenger og har ønsket seg. Synes jeg det er ufattelig trist at noen bare tar det fra deg. Da må man være litt desperat?  Jeg oppfordrer dere alle til å være veldig forsiktig der ute. Denne opplevelsen har fått meg til å forstå hvor viktig det er for oss å ringe og kontakte hverandre til enhver tid.


Har du opplevd å bli frastjålet?
 

HVORDAN OPPFØRER MAN SEG PÅ BYEN?

  • 01.07.2016 - 15:58

Jeg blir irritert og oppgitt...

Jeg har lært og møtt så mange forskjellige mennesker på byen. Jeg har opplevd alt fra veldige hyggelig og mindre hyggelige situasjoner. Heldigvis ikke noe alvorlig som vold osv. Jeg blir bare forbauset over hvordan enkelte personer oppfører seg. Det virker kanskje urimelig å dømme noen når de er påvirket av alkohol, men man velger jo selv de handlingene man gjør. Jeg vil kanskje si at man er veldig bevisst på de valgene man tar, hvertfall når man velger å oppføre seg som en dritt. Å være ekkel mot noen uten grunn vil nok ikke de fleste være, selvom om de er påvirket av alkohol. Det er sjeldent jeg gjør ting jeg ellers ikke ville gjort edru, og jeg blir veldig lei av folk som tror de er bedre enn andre. Jeg har ingenting imot fremmede. Jeg dømmer ingen som jeg ikke kjenner.

En bør også tenke på hvor man drar for å ha det gøy. Alle utesteder er forskjellige, alt ettersom hva en liker. Jeg synes ikke det er så kult med steder hvor det er ioverkant fult, hvor det ofte kan bli kaos. Det er ikke så gøy med folk som ikke vet hvordan man skal oppføre seg blant andre mennesker.

1. Det å bli tatt på rompa av fremmede menn, som tror de bare kan stå bak deg og vrikke på hoftene.

2. Fremmede som kjøper en drink til deg for å få noe tilbake. Greit å være hyggelig, men jeg klarer å kjøpe min egen drink.

3. Barnslig oppførsel hvor noen kaster ekle rester fra drinken sin og later som ingenting. Vil man ha oppmerksomhet, finnes det andre bedre alternativer.

4. Folk som skal prate til deg og nærmest skriker deg rett opp i ansiktet. Det er kanskje litt høy musikk, men det er lite flaterende.

Lista kunne vært lenger, men når man velger å dra ut på klubb eller pub med masse forskjellige mennesker under påvirkning. Må man regne med at hva som helst kan skje.

 

 

 

Matilde Matison

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits