hits

SPISER JEG FROKOST?

  • 30.06.2016 - 14:47

Mange velger å droppe frokosten.

Jeg liker å lage mat. Jeg synes det er best å lage mat hjemme. Da vet man alltid hva man får, men det krever litt innsats. Det koster å være sunn, men i lengden får man mye mer igjen for det. Frokost er det viktigste måltidet vi har. Jeg merker at de som ikke spiser frokost, har veldig lite energi og får veldig lite ut av dagen. Dette er en holdning jeg ikke ønsker eller har råd til i min hverdag. Jeg har en motivasjon for å lage mat, noe som er jeg litt stolt av. Uansett er det viktig å få i seg god og sunn mat til frokost og ellers andre måltider. I første omgang skal jeg nå vise dere hva jeg har lagd til frokost før. Det er viktig å ha gode, sunne og enkle råvarer. Til frokost spiser jeg mat som ikke er så tungt. Ofte smoothie, havregryn, cottage cheese eller en skive ekstra grovt rugbrød m/avocado og philadelphia.

Bær Smoothie: Blåbær, jordbær, bringebær, banan, eplejuice/appelsinjuice, isbiter.Grønn Supersmoothie: Spinat, ananas, sitron, ingefær, eplejuice, isbiter. Her er det viktig å ha mye syre for å balansere spinat smaken.
Havregryn: m/ Musli Blåbær, Mandler, Rosiner, bringebær, kokosflak, epler, kanel.


Cottage Cheese: m/ Bringebær, Eple/pære syltetøy, Mandler, Eple og gjerne kanel.


Som du ser er disse måltidene veldig enkle og det er ingen oppskrift på hvordan man skal gjøre det, så her kan man egentlig bare være kreativ. Det har gått 3 uker siden jeg flyttet inn i leiligheten min og jeg har ikke kjøpt en eneste frosen pizza eller ferdigrett. Jeg gleder meg til å vise dere flere av mine favoritt retter, jeg lover deg at i mitt kjøleskap skal det ikke få bo noe ferdigbehandlet mat. Vi ser hvor lang tid det tar.

ER JEG ALKOHOLIKER?

  • 29.06.2016 - 14:34

Av og til har jeg tenkt tanken. Er jeg alkoholiker? Jeg drakk vin på torsdag, så fredag og nå lørdag. Jeg drikker faktisk ganske ofte. 

Det er vel ikke noe å legge skjul på at jeg er ganske ofte ute på byen og diverse fester, jeg har vært singel en stund og mange av mine venner også. Noe har fått meg til å tenke på om jeg har en større sjanse for å bli alkoholiker, og om jeg selv er bevisst på dette? Folk har begynt å lure på hvordan jeg klarer å få ting gjort når jeg deltar så ofte på sosiale sammenkomster. To ganger hver helg, i uken.

Jeg elsker å være sosial. Jeg er ung, og vil nyte livet. Det er meg faktisk en stor lettelse å kunne gjøre det jeg vil, når jeg vil. Jeg har flotte og fantastiske vennegjenger hvor vi koser oss kjempe mye. For meg så spiller det ingen rolle hvor eller når man drikker alkohol så lenge det er ment i sosiale sammenhenger. Enten er det en spesiell anledning som skal feires, ellers så er man på ferie og vil kose seg med sine kjente og kjære.

Nei, jeg er ikke alkoholiker. Jeg drikker aldri ellers i hverdagen og jeg drikker meg hvertfall ikke full alene hjemme. Jeg trenger definitivt ikke alkohol for å utføre hverdagslige gjøremål og føler ingen trang til å drikke. Det er en stor forskjell mellom en alkoholiker og en "livsnyter", selvom man skulle nesten tro det var liten forskjell i blant. En bør heller forstå at noe er alvorlig galt hvis man må skylle bort følelsene sine med alkohol, for å kunne klare å takle hverdagen. Dette ødelegger så forferdelig mye for mennesker.

Jeg prøver å være mest mulig effektiv i ukedagene så jeg kan få gjort unna det arbeidet som må bli gjort før helgen. Da kan jeg kose meg ekstra. Jeg er student og mange har vel hørt om student torsdag hvor de fleste studenter drar ut. Det kan gå flere dager i uken hvor jeg tar meg et glass med noe bobler i, men aldri for å bli full. Av og til er det også slik at jeg jobber hele helgen, og har ikke tid til helgekosen som mange andre. Da blir en ofte invitert ut på torsdagen istedenfor. Jeg synes til tider det kan bli litt for mye av det gode, man må såklart ikke alltid drikke for å ha det gøy.

Kluet er å være bevisst på om man er avhengi. At man ikke drikker andre dager en når man er i et sosialt selskap. Drinken skal bidra til glede og morro. Dere må ha dette i bakhodet, fordi alkohol er så sinnsykt lett å bli avhengi av. Men jeg synes ikke en burde bli stemplet som alkoholiker fordi en drikker utenom helgen. Alle er forskjellige.

Du prøver å finne deg selv, men her må det både prøves, testes og feiles. Jeg elsker å møte nye mennesker og sier aldri nei til en herlig sammenkomst med gjengen. Jeg får alltid gjort de tingene som må gjøres først. Du er kanskje like gammel som meg? Snart 21 og litt usikker på livet.

Håper jeg fikk ut noen kloke ord til dere. Det er så deilig å sette ord på ting som plager meg, og som folk lurer på. 

OM MEG

  • 29.06.2016 - 13:20

Jeg er født 29 September 1995. Jeg er født og oppvokst i Oslo og har bodd her nesten hele livet. Dette er en blogg om min hverdag, tanker, erfaringer, mote og skjønnhet. Jeg liker veldig godt å dele historier og ikke bare skrive om meg selv. Jeg deler opplevelser og gir deg tips/råd fra mitt liv. Denne bloggen startet Juni 2016.

Takk for at du stakk innom

KONTAKT MEG

  • 29.06.2016 - 13:20

e-mail: mathildesvensson@outlook.com

 dm her

Matilde Matison

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no