Thai Curry

  • 18.01.2017 - 14:58

I går lagde jeg en av mine favoritt retter. Jeg er utrolig glad i Thai, det er aldri kjedelig og ganske lett å lage. Jeg følger ingen oppskrift fordi jeg vet hva som alltid skal være med i gryta. Mengden med hva og hvor mye man skal ha av krydder osv kan man smake seg frem til. Her skal jeg vise deg det jeg bruker.

Kjøp aldri Curry paste fra vanlig matbutikker, gå til et Asian marked her har de ordentlig curry paste som har mye mer krydder og smak. Jeg anbefaler merket av AROY-D. Jeg tror jeg har alle smakene fra den serien her. De koster ikke mer enn 30kr og de varer kjempe lenge, man bruker kanskje 1-2ss omgangen etter hvor sterk man vil ha den. 

Dette brukte jeg til denne oppskriften:

Panang curry paste, Kokosmelk, Fiskesaus(smakssetter), Kokosmelk, Sitron, Koriander krydder, Gurkemeie, hvitløk, chili, ingefør, Koriander. (dette er basis varene som alltid skal/burde være i gryta, grønnsakene kan du velge selv). 

Basis ingrediensene, velg selv hvilken type curry du vil lage (rød, gul, grønn)


1. Ta de grønnsakene du ønsker og wok dem 


2. Kutt opp Hvitløk, ingefær og chili, tilsett så mye curry paste du ønsker. La dette surre med litt olje


3. Når curry pasten har fått en mer fyldigere konsistens, tilsett kokosmelken og gi et oppkok 



 

Matilde Matison

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits