Uken som gikk

  • 25.09.2017 - 22:02

 

 

 

ER JEG ALKOHOLIKER?

  • 29.06.2016 - 14:34

Av og til har jeg tenkt tanken. Er jeg alkoholiker? Jeg drakk vin på torsdag, så fredag og nå lørdag. Jeg drikker faktisk ganske ofte. 

Det er vel ikke noe å legge skjul på at jeg er ganske ofte ute på byen og diverse fester, jeg har vært singel en stund og mange av mine venner også. Noe har fått meg til å tenke på om jeg har en større sjanse for å bli alkoholiker, og om jeg selv er bevisst på dette? Folk har begynt å lure på hvordan jeg klarer å få ting gjort når jeg deltar så ofte på sosiale sammenkomster. To ganger hver helg, i uken.

Jeg elsker å være sosial. Jeg er ung, og vil nyte livet. Det er meg faktisk en stor lettelse å kunne gjøre det jeg vil, når jeg vil. Jeg har flotte og fantastiske vennegjenger hvor vi koser oss kjempe mye. For meg så spiller det ingen rolle hvor eller når man drikker alkohol så lenge det er ment i sosiale sammenhenger. Enten er det en spesiell anledning som skal feires, ellers så er man på ferie og vil kose seg med sine kjente og kjære.

Nei, jeg er ikke alkoholiker. Jeg drikker aldri ellers i hverdagen og jeg drikker meg hvertfall ikke full alene hjemme. Jeg trenger definitivt ikke alkohol for å utføre hverdagslige gjøremål og føler ingen trang til å drikke. Det er en stor forskjell mellom en alkoholiker og en "livsnyter", selvom man skulle nesten tro det var liten forskjell i blant. En bør heller forstå at noe er alvorlig galt hvis man må skylle bort følelsene sine med alkohol, for å kunne klare å takle hverdagen. Dette ødelegger så forferdelig mye for mennesker.

Jeg prøver å være mest mulig effektiv i ukedagene så jeg kan få gjort unna det arbeidet som må bli gjort før helgen. Da kan jeg kose meg ekstra. Jeg er student og mange har vel hørt om student torsdag hvor de fleste studenter drar ut. Det kan gå flere dager i uken hvor jeg tar meg et glass med noe bobler i, men aldri for å bli full. Av og til er det også slik at jeg jobber hele helgen, og har ikke tid til helgekosen som mange andre. Da blir en ofte invitert ut på torsdagen istedenfor. Jeg synes til tider det kan bli litt for mye av det gode, man må såklart ikke alltid drikke for å ha det gøy.

Kluet er å være bevisst på om man er avhengi. At man ikke drikker andre dager en når man er i et sosialt selskap. Drinken skal bidra til glede og morro. Dere må ha dette i bakhodet, fordi alkohol er så sinnsykt lett å bli avhengi av. Men jeg synes ikke en burde bli stemplet som alkoholiker fordi en drikker utenom helgen. Alle er forskjellige.

Du prøver å finne deg selv, men her må det både prøves, testes og feiles. Jeg elsker å møte nye mennesker og sier aldri nei til en herlig sammenkomst med gjengen. Jeg får alltid gjort de tingene som må gjøres først. Du er kanskje like gammel som meg? Snart 21 og litt usikker på livet.

Håper jeg fikk ut noen kloke ord til dere. Det er så deilig å sette ord på ting som plager meg, og som folk lurer på. 

Matilde Matison

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits